Και η ΕΝΙ θέλει να φέρει αέριο στην Κρήτη – Έτοιμο καράβι για τις ανάγκες του νησιού έχουν οι Ιταλοί – Τα 3 σχέδια για το νησί

Read Time1 Minute, 6 Second

Μια νέα πρόταση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης με φυσικό αέριο παρουσιάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές προ ημερών. Η λύση αυτή έρχεται να προστεθεί στα άλλα project που επίσης διεκδικούν ρόλο ώστε να αποτελέσουν μέρος της λύσης για το ενεργειακό πρόβλημα του μεγαλύτερου νησιού της χώρας.

Η τελευταία χρονικά πρόταση προέρχεται από τον Ιταλικό ενεργειακό κολοσσό ENI, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει έτοιμο καράβι το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλωτός σταθμός αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU). Μάλιστα η διαθέσιμη λύση της ιταλικής εταιρείας, καλύπτει τόσο τη μετατροπή αεριοστροβίλων της ΔΕΗ που σήμερα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο και έχουν ισχύ 90MW όσο και επιπλέον ισχύ για άλλη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο και ισχύ 100MW.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη για την Κρήτη έχουν παρουσιαστεί 3 διαφορετικές προτάσεις: Η πρώτη χρονικά προέρχεται από τη ΓΕΚ Τέρνα και αφορά στην μετεγκατάσταση της μονάδας Ηρών 1 με ισχύ 150MW με παράλληλη δημιουργία υποδομής για υποδοχή αερίου. Η δεύτερη προέρχεται από την καταρινών συμφερόντων εταιρεία Powerglobe η οποία προωθεί το πρότζετ Power4Crete για την δημιουργία σταθμού FSRU με εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής. Τέλος πρόταση για την αναβάθμιση των μονάδων της έχει καταθέσει η ΔΕΗ, ενώ από την πλευρά του ο ΔΕΣΦΑ έχει εντάξει στο πρόγραμμα ανάπτυξής του, τη δημιουργία τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στον Αθερινόλακκο.

https://energypress.gr/

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © All rights reserved.