Κόντρα Δένδια- Κοτζιά για το “περίεργο” δημοσίευμα του Nordic Monitor- Κατασκεύασμα τουρκικής προπαγάνδας

Read Time3 Minute, 12 Second

Το δημοσίευμα του Nordicmonitor, ενός σχετικά άγνωστου σάϊτ με επίσης άγνωστες προθέσεις, σχετικά με την ονομαζόμενη ως “Επιχείρηση Αστραπή” σχολίασε πριν λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κύκλοι του υπουργού ανέφεραν συγκεκριμένα: Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί τους δημοσιεύματος το οποίο αφορά τον τότε υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη κυβέρνηση που έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor. Η σημερινή πολιτική ηγεσία επισημαίνει από πλευράς τη; οτι δεν διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλονται. Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα ότι σχεδιάστηκε στην Άγκυρα στρατιωτική επιχείρηση για να πάρει από το ελληνικό έδαφος του οκτώ τούρκους αξιωματικούς δημιουργεί εύκολα ερωτηματικά πως εχει κατευθυνόμενη στόχευση και σκοπεύει να ανακινήσει ένα ζήτημα που θεωρείται λήξαν για την ελληνική Δικαιοσύνη, φαίνεται πως προκαλεί γύρο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Νίκος Κοτζιάς, νωρίτερα, όχι μόνο διέψευσε τα αναφερόμενα περί κάποιας αρχικής συζήτησης του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ώστε να παραδοθούν στην Τουρκία οι στρατιωτικοί, αλλά κατήγγειλε πως πρόκειται για κατευθυνόμενο δημοσίευμα από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; μαλλον ομολογούν οτι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό

Με την ανακοίνωση των κύκλων του Νίκου Δένδια, ωστόσο, το θέμα εσωτερικοποιείται και ο ΥΠΕΞ εμφανίζεται να αμφισβητεί αυτό που λέει ο Νίκος Κοτζιάς και να αφήνει “παράθυρο” στην τουρκική προπαγάνδα. Ενώ είναι, μάλιστα, γνωστό πως η τουρκική πλευρά και προσωπικά ο Τσαβούσογλου είχε προτείνει ανταλλαγή των οκτώ τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνε ςστρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί όταν κατά λάθος είχαν περάσει τη συνοριακή γραμμή στον Έβρο. Ιδέα με την οποία είχαν “φλερτάρει” ακόμα και πολιτικά στελέχη της Ν.Δ εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της Nordic Monitor, στις 16.15 της 16ης Ιουλίου 2016, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διαβίβασε εντολές στις Διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Αεροπορία, προκειμένου να εκτελέσουν ένα σχέδιο για να φέρουν πίσω το ελικόπτερο με τους «οχτώ».

«Για το σχέδιο, ήταν ενήμερη και η πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς οι ελληνικές αρχές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν όχι μόνο το ελικόπτερο, αλλά και τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ, που επικαλείται την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον -τότε ομόλογο του- Νίκο Κοτζιά.

Όπως τονίζεται, παρόλο που αρχικά φάνηκε να υπήρξε μία πολιτική συμφωνία ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες αξιωματούχους, στη συνέχεια το τουρκικό στρατιωτικό σχέδιο… μπλόκαρε, όταν η ελληνική δικαιοσύνη κατέγραψε τις αιτήσεις ασύλου.

“Αναμεσημένη τροφή”

Ως “αναμασημένη τροφή μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που με καθυστέρηση τριών ετών, παίζουν ανοήτως ορισμένες ιστοσελίδες”, χαρακτηρίζουν κύκλοι του Νίκου Κοτζιά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να έχει συμφωνήσει με τον Μεσούτ Τσαβούσογλου να επιστραφούν στην Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες τον Ιούλιο του 2016.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν πως όταν οι οκτώ πραξικοπηματίες προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με το στρατιωτικό ελικόπτερο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ο τότε υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι συνολικής διάρκειας 25 περίπου ωρών, μέσω Μόσχας, από την Μογγολία και πληροφορήθηκε αρκετά αργότερα από τη στιγμή που συνέβη το γεγονός.

Τα παραπάνω προκάλεσαν νέα απάντηση του Νίκου Κοτζιά. Συνομιλητές του επισημαίνουν πως ο πρώην ΥΠΕΞ είναι δυσαρεστημένος από τις αμφιβολίες που εγείρει η δήλωση κύκλων του Νίκου Δένδια και από το γεγονός ότι ένα κατευθυνόμενο δημοσίευμα των Τούρκων γίνεται πεδίο επίθεσης προς τον ίδιο από την κυβέρνηση.

Επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 τουρκων με τους 2 Έλληνες φανταρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρις ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πιστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βαρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © All rights reserved.