Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Φρουζή: Τι είπε στην προανακριτική

Read Time3 Minute, 4 Second

Ο πρώτος γύρος της κατάθεσης του Κ. Φρουζή από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00. Η κατάθεσή του είχε διάρκεια μισής ώρας, ενώ θα καταθέσει εκ νέου την Πέμπτη το πρωί στις 11:00.

Η κατάθεση Φρουζή

Κατά πληροφορίες, ο κ. Φρουζής ισχυρίστηκε πως ταλαιπωρήθηκε κατά το διάστημα που βρίσκεται στη δημοσιότητα η υπόθεση Novartis καθώς και ότι «υφίσταται μπουλιγκ, αλλά κράτησε θεσμική στάση». Ο ίδιος φέρεται να τόνισε πως «και στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην οικία του, δεν βρέθηκε τίποτα», ενώ υποστήριξε «ότι δεν έχει κληθεί ποτέ από δικαστικό ή ανακριτικό όργανο». Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν γνώριζε ποιος θεσμός τον ήλεγχε.

Ο κ. Φρουζής σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε: «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετρά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία μισή χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα δημοσιότητα . Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Τον Φλεβάρη 2017 έκαναν έλεγχο στο σπίτι μου. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι συμβαίνει. Πήρανε το λαπτοπ του γιου μου Δημήτρη. Στο τέλος του 2017 διάβασα σε μια εφημερίδα όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου μαζί με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ. Δεν έχω κληθεί ποτέ σε ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. ΠΟΤΕ! Θέλανε να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον κύριο Novartis που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του».

Για την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε: «Συναντηθήκαμε στη Λουκάρεως στην εισαγγελία. (…). Επίμονα μου πρότεινε να κάνω χρήση ευεργετικού νόμου προστασίας ποινικού κώδικα αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς. “Δεν εννοώ να μιλήσετε απλά”, μου είπε . Δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω. Την αλήθεια. “Έχουμε συντριπτικά στοιχεία εναντίον σας” είπε η κ. Τουλουπακη. “Να τα βγάλετε στην επιφάνεια άμεσα” είπαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Καραγκούνης και Μαρκόπουλος ,ρώτησαν τον κ. Φρουζή, εάν η κ. Τουλουπάκη χρησιμοποίησε την έκφραση «πολιτικά πρόσωπα», με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis Hellas να απαντάει: «Ναι». Ο ίδιος κατά τις ίδιες πηγές επεσήμανε πως «δεν έδωσα ποτέ λεφτά [σ.σ. σε πολιτικούς]».

Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου

Της κατάθεσης του κ. Φρουζή προηγήθηκε η απόρριψη του αιτήματος του Δ. Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση των κ.κ. Κυρανάκη, Πλεύρη και Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κυρανάκης σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής του από συμμετοχή στην Προανακριτική και επεσήμανε πως «η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου έγινε με τη λογική του ασυμβίβαστου του μάρτυρα και Εισαγγελέα».

Ο κ. Πλεύρης στην τοποθέτηση του, κατά τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος του Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση της Novartis (ένας από τους λόγους του αιτήματος), καθώς όπως είπε τον υπουργό έχει αναλάβει ο κ. Δημητρακοπουλος. Ακόμα σημείωσε πως ακόμα και ήταν δικηγόρος του πάλι δεν θα υπήρχε λόγος για εξαίρεση καθώς η επιτροπή εξετάζει τον κ. Παπαγγελοπουλο και όχι την υπόθεση Novartis αυτή καθαυτή. Στο ίδιο πλαίσιο αρνήθηκε σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες τα δημοσιεύματα πως είδε τον Φρουζή πάρα μόνο μαζί με τον ΣΦΕ και μόνο σε περιπτώσεις που τον καλούσε ο υπουργός ως νομικό σύμβουλο.
Ισχύει η εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη

Η Προανακριτική, κατά την έναρξη της συνεδρίασης απέρριψε το αίτημα για ανάκληση της εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σημειώνεται η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν οριστεί ως μέλη της Προανακριτικής και που η πλειοψηφία είχε αποφασίσει να εξαιρεθούν από τις συνεδριάσεις. Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στην αίθουσα μόνο ο Σπύρος Λάππας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, σημειώνοντας: «Οι μάσκες έπεσαν. Αποδείχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Έχουν υπονομεύει τους θεσμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Λάππα στην Προανακριτική»

Πηγή : www.anatropinews.gr

1 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © All rights reserved.