Ιστολόγιο Ειδήσεων

Ιστολόγιο Ειδήσεων

Τα έσπασαν» Ερντογάν-Πούτιν για τη Συρία – Προελαύνουν προς την Ιντλίμπ τα στρατεύματα του Άσαντ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τρίωση συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής υφυπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και Ρωσίας με θέμα τις εξελίξεις στη Συρία.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν την προσεχή εβδομάδα, χωρίς πάντως να διευκρινιστεί που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, σε ανακοινώσεις του, επισημαίνει ότι τα τουρκικά φυλάκια-παρατηρητήρια δέχονται επιθέσεις όχι μόνο στην περιοχή της Ιντλίμπ, αλλά και κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στην περιοχή της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε περιορίζεται στις πληροφορίες ότι συζητήθηκε η κατάσταση στο Ιντλίμπ και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για καταλλαγή στην περιοχή, αλλά και για την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας.

Ποιος δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του;

Η διάσταση απόψεων ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα φαίνεται να εντείνεται, καθώς η Ρωσία θεωρεί την Τουρκία υπεύθυνη για την δολοφονία τεσσάρων Ρώσων στρατιωτικών στην Ιντλίμπ από μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Αναλυτές σημειώνουν ότι στην συμφωνία του Σότσι η τουρκική πλευρά είχε αναλάβει τον έλεγχο αυτών των οργανώσεων και η Ρωσία την απομάκρυνση των κουρδικών οργανώσεων ΥΡG και PYD από την ζώνη ασφαλείας. Οι δυο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του Άσαντ συνεχίζουν να προελαύνουν προ το κέντρο της Ιντλίμπ και το ένα μετά το άλλο τα τουρκικά παρατηρητήρια παραμένουν εντός περιοχών που ελέγχει το καθεστώς.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην επαρχία Ιντλίμπ.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Πηγή : www.newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © All rights reserved.