Κατρακύλα 9,4% για το αργό

Read Time1 Minute, 26 Second

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τις απαισιόδοξες προβλέψεις της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας για τις τιμές αυτό το έτος.

Η υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για το αμερικανικό αργό και το Brent το 2020 στην έρευνα για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, η EIA τοποθετεί το αμερικανικό αργό στα 29,34 δολ. το βαρέλι το 2020, τιμή μειωμένη κατά 23% από την πρόβλεψη του Μαρτίου. Παράλληλα, τοποθετεί το Brent στα 33,04 δολ. για το 2020, τιμή μειωμένη κατά σχεδόν 24%.

Παράλληλα, η ΕIA έκοψε και τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή στις ΗΠΑ το 2020 κατά 9,5% στα 11,76 εκατ. βαρέλια την ημέρα – λιγότερο απ’ ό,τι εκτιμούσαν ορισμένοι αναλυτές.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 2,45 δολ. ή 9,4% και έκλεισε στα 23,63 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Ιουνίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 1,18 δολ. ή 3,6% στα 31,87 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Στο μεταξύ οι επενδυτές περιμένουν την κρίσιμη συνεδρίαση των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών αργότερα αυτή την εβδομάδα για την πορεία της παραγωγής τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι δύο υπερδυνάμεις του OPEC+, σημειώνουν πρόοδο στην κατεύθυνση μιας συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής, τερματίζοντας τον πόλεμο τιμών που έχει πλημμυρίσει την αγορά με ποσότητες πετρελαίου που δεν μπορεί να απορροφήσει καθώς η ζήτηση κατρακυλά εν μέσω της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Reuters μετέδωσε πάντως ότι ο OPEC+ θα συμφωνήσει σε μείωση της παραγωγής μόνο εάν συμφωνήσουν και οι ΗΠΑ να ακολουθήσουν σε μια τέτοια κίνηση.

Πηγή : www.capital.gr

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © All rights reserved.