ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Κόντρα στη κρίση

Read Time1 Minute, 49 Second

Κόντρα στο δυσμενές οικονομικό και επενδυτικό κλίμα, που διαμορφώνεται από το «σάρωμα» του κορωνοϊού, η Τέρνα Ενεργειακή επιμένει και προχωρά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πρότζεκτ του ομίλου, στον ευρύτερο κλάδο της ενέργειας.

Παράλληλα, ως όμιλος, περνά ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αφενός πως είναι εδώ και «παρών», αφετέρου ότι «βλέπει» και σχεδιάζει μακροπρόθεσμα. Γιατί, προφανώς, επόμενη ημέρα θα υπάρξει στη χώρα.

Έτσι, σε κοινό σχήμα με τη Siemens κέρδισε την αξιολόγηση και το έργο του ΑΔΜΗΕ, στην Κρήτη. Προϋπολογισμού 380 εκατ., όταν η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 698 εκατ.

Αυτήν την εβδομάδα –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βέβαια– θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την RF Energy για τη θυγατρική της RF Ομαλιές για την απόκτηση υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων, ισχύος 270 ΜW, στη ΝΑ Εύβοια.

Η διοίκηση του ομίλου θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό (του ΤΑΙΠΕΔ) για τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Στόχος της Τέρνα Ενεργειακής είναι η απόκτηση της ΔΕΠΑΕ, που έχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο 400.000 πελατών φυσικού αερίου της θυγατρικής ΕΠΑ Αττικής.

Οι πρώτες αναλύσεις-συστάσεις των χρηματιστηριακών ανακοινώνονται αυτό το διάστημα, μετά την τεράστια μείωση που έχουν υποστεί μετοχές, αποτιμήσεις και αξίες.

Έτσι, η Euroxx μειώνει την τιμή-στόχο στα 12,6 από τα 13,4 ευρώ, που σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή (5,40 ευρώ) είναι 140% υψηλότερα. Η ΑΧΕΠΕΥ θεωρεί ελκυστικά τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, διατηρεί σύσταση μεγαλύτερη της αγοράς (overweight), συμπληρώνοντας πως στα 771,6 εκατ. ευρώ δεν αποτυπώνονται το ισορροπημένο και με ισχυρές ταμειακές ροές επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές της εισηγμένης. Επίσης, η μετοχή αναμένεται να υποστηριχθεί και από το επικείμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Η Euroxx ανεβάζει στα 20,8 από 19,6 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Jumbo, για την οποία διατηρεί σύσταση overweight. Βλέπει μέρισμα 0,67 ευρώ για τη φετινή χρήση και 0,71 ευρώ το 2021.

Νέα, υψηλότερη τιμή, στα 8,11, από τα 7,57, δίνει η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της Fourlis. Η εισηγμένη ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματά της σήμερα, Τρίτη, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η εισηγμένη θα εμφανίσει πωλήσεις 467,8 εκατ. (αυξημένες 4,3%) και κέρδη 17 εκατ. (αυξημένα 19,2%).

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 17/03/2020

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © All rights reserved.