Welcome to the Gutenberg Editor

Read Time3 Minute, 47 Second

 

Ο στόχος αυτού του νέου προγράμματος επεξεργασίας είναι να κάνει την προσθήκη πλούσιου περιεχομένου στο WordPress απλή και ευχάριστη. Αυτή η ολόκληρη ανάρτηση αποτελείται από κομμάτια περιεχομένου – κάπως παρόμοια με τα τούβλα LEGO – με τα οποία μπορείτε να μετακινηθείτε και να αλληλεπιδράσετε. Μετακινήστε τον κέρσορα γύρω σας και θα παρατηρήσετε ότι τα διάφορα μπλοκ ανάβουν με περιγράμματα και βέλη. Πατήστε τα βέλη για να επανατοποθετήσετε τα μπλοκ γρήγορα, χωρίς να φοβάστε να χάσετε πράγματα κατά τη διαδικασία αντιγραφής και επικόλλησης.

Αυτό που διαβάζετε τώρα είναι ένα μπλοκ κειμένου το πιο βασικό μπλοκ όλων. Το μπλοκ κειμένου έχει τα δικά του στοιχεία ελέγχου για να κινείται ελεύθερα γύρω από την ανάρτηση …

… σαν αυτό, το οποίο είναι σωστό στοίχημα.

Οι επικεφαλίδες είναι επίσης ξεχωριστά μπλοκ, κάτι που βοηθά στο περίγραμμα και την οργάνωση του περιεχομένου σας.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις

Ο χειρισμός εικόνων και μέσων με τη μέγιστη δυνατή προσοχή είναι πρωταρχικός στόχος του νέου προγράμματος επεξεργασίας. Ας ελπίσουμε ότι θα βρείτε πτυχές της προσθήκης υπότιτλων ή του πλήρους πλάτους με τις φωτογραφίες σας πολύ πιο εύκολη και στιβαρή από ό, τι στο παρελθόν.


Εάν το θέμα σας το υποστηρίζει, θα δείτε το κουμπί “ευρεία” στη γραμμή εργαλείων εικόνας. Δοκίμασε το.

Δοκιμάστε να επιλέξετε και να αφαιρέσετε ή να επεξεργαστείτε τη λεζάντα, τώρα δεν χρειάζεται να είστε προσεκτικοί με την επιλογή της εικόνας ή άλλου κειμένου κατά λάθος και την καταστροφή της παρουσίασης.

Το Εργαλείο Εισαγωγής

Φανταστείτε ότι όλα όσα μπορεί να κάνει το WordPress είναι στη διάθεσή σας γρήγορα και στον ίδιο χώρο στη διεπαφή. Δεν χρειάζεται να καταλάβετε ετικέτες HTML, τάξεις ή να θυμάστε περίπλοκη σύνταξη. Αυτό είναι το πνεύμα πίσω από το inserter – το (+)κουμπί που θα δείτε γύρω από το πρόγραμμα επεξεργασίας – το οποίο σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε όλα τα διαθέσιμα μπλοκ περιεχομένου και να τα προσθέσετε στην ανάρτησή σας. Τα πρόσθετα και τα θέματα μπορούν να καταχωρήσουν τα δικά τους, ανοίγοντας κάθε είδους δυνατότητες για πλούσια επεξεργασία και δημοσίευση.

Δοκίμασέ το, μπορείς να ανακαλύψεις πράγματα που το WordPress μπορεί ήδη να προσθέσει στις αναρτήσεις σου για τα οποία δεν ήξερες. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με αυτά που μπορείτε να βρείτε αυτήν τη στιγμή:

  • Κείμενο & Επικεφαλίδες
  • Εικόνες & Βίντεο
  • Συλλογές Εικόνων
  • Ενσωματώσεις, όπως YouTube, Tweets ή άλλες δημοσιεύσεις WordPress.
  • Μπλοκ διάταξης, όπως κουμπιά, εικόνες ήρωα, διαχωριστικά κ.λπ.
  • Και σε αυτές τις λίστες φυσικά 🙂

Οπτική Επεξεργασία

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα των μπλοκ είναι ότι μπορείτε να τα επεξεργαστείτε στη θέση τους και να χειριστείτε το περιεχόμενό σας απευθείας. Αντί να έχετε πεδία για την επεξεργασία πραγμάτων όπως η πηγή μιας προσφοράς ή το κείμενο ενός κουμπιού, μπορείτε να αλλάξετε απευθείας το περιεχόμενο. Δοκιμάστε να επεξεργαστείτε την ακόλουθη προσφορά:

Ο συντάκτης θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια νέα εμπειρία δημιουργίας σελίδας και μετά την κατασκευή που καθιστά εύκολη τη σύνταξη εμπλουτισμένων αναρτήσεων και έχει «μπλοκ» για να διευκολύνει αυτό που σήμερα μπορεί να πάρει σύντομους κωδικούς, προσαρμοσμένο HTML ή «μυστήριο κρέας».

Matt Mullenweg, 2017

Οι πληροφορίες που αντιστοιχούν στην πηγή της προσφοράς είναι ένα ξεχωριστό πεδίο κειμένου, παρόμοιο με τους υπότιτλους στις εικόνες, επομένως η δομή της προσφοράς προστατεύεται ακόμη και αν επιλέξετε, τροποποιήσετε ή καταργήσετε την πηγή. Είναι πάντα εύκολο να το προσθέσετε ξανά.

Τα μπλοκ μπορεί να είναι οτιδήποτε χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μια υποτονική προσφορά ως μέρος της σύνθεσης του κειμένου σας ή ίσως προτιμάτε να εμφανίσετε ένα γιγαντιαίο στυλιζαρισμένο. Όλες αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες στο inserter.

Μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των στηλών στις γκαλερί σας σύροντας ένα ρυθμιστικό στον επιθεωρητή μπλοκ στην πλευρική γραμμή.

Πλούσιο σε πολυμέσα

Εάν συνδυάσετε τις νέες ευρείες και ευρείες ευθυγραμμίσεις με γκαλερί, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ πλούσια διάταξη πολυμέσων, πολύ γρήγορα:

Σίγουρα, η ολόκληρη εικόνα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη. Αλλά μερικές φορές η εικόνα αξίζει τον κόπο.

Τα παραπάνω είναι μια γκαλερί με δύο μόνο εικόνες. Είναι ένας ευκολότερος τρόπος για τη δημιουργία οπτικά ελκυστικών διατάξεων, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με τα επιπλέοντα. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε εύκολα τη συλλογή πίσω σε μεμονωμένες εικόνες, χρησιμοποιώντας το διακόπτη μπλοκ.

Οποιοδήποτε μπλοκ μπορεί να επιλέξει αυτές τις ευθυγραμμίσεις. Το μπλοκ ενσωμάτωσης τα έχει επίσης και ανταποκρίνεται έξω από το κουτί:

https://vimeo.com/22439234

Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε μπλοκ που σας αρέσει, στατικό ή δυναμικό, διακοσμητικό ή απλό. Εδώ είναι ένα μπλοκ pullquote:

Ο Κώδικας είναι Ποίηση

Η κοινότητα του WordPress

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας πρόσθετων μπλοκ ή εάν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε με το έργο, μεταβείτε στο αποθετήριο GitHub .


Ευχαριστούμε για την δοκιμή του Gutenberg!

👋

 

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © All rights reserved.